Nikon Small World 2015. Kończy sie termin przyjmowania prac.

Nikon-Small-WorldJeszcze przez trzy dni można zgłaszać zdjęcia na kolejną edycję konkursu Nikon Small World. Laureaci otrzymają sprzęt firmy Nikon o wartości 3000, 2000 i 1000 USD.

Rogelio-Moreno-NSW_1
Konkurs adresowany jest do wszystkim pełnoletnich miłośników fotografii mikroskopowej. Odbywa się od 1974 roku, w zeszłej edycji pierwsze miejsce zdobył Rogelio Moreno z Panamy. Zwycięska fotografia przedstawia 40-krotne powiększenie wrotki (Brachionus calyciflorus). Drugie miejsce należało do Alessandra Da Mommio (na jego fotografii widzimy kryształy kalcytu), a trzecie do Noah Fram-Schwartz (oczy pająka). Na edycję 2014 wpłynęło 1200 prac z 79 krajów. Nagrodzone fotografie powyżej i poniżej.

Alessandro-Da-Mommio-NSW_2
Noah-Fram-Schwartz-NSW_3
Zdjęcia muszą być wykonane przy użyciu mikroskopu świetlnego, lub mikroskopu stereoskopowego (wykluczone będą prace w których został użyty mikroskop elektronowy). Nie jest wymagane urządzenia firmy Nikon. Fotografie będą przyjmowane poprzez stronę (kliknij) i muszą spełniać pewne wymagania techniczne: format JPEG, TIFF, PICT, PSD, profil sRGB lub AdobeRGB). Pliki nie mogą przekraczać 100 MB i być mniejsze niż 3 MB. Można też zgłosić fotografie analogowe na adres: Small World Competition, Nikon Instruments Inc., 1300 Walt Whitman Road, Melville, NY 11747-3064 USA. Oprawione w szklane ramki zdjęcia nie będą przyjmowane.

Laureaci zostana ogłoszeni 15 sierpnia 2015 roku. Dodatkowe informacje można uzyskać droga mailową: info@nikonsmallworld.com

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.