Nowe Tamrony już oficjalnie!

tamronsp70200f2-8divcusd_1
Pojawił się Tamron SP 70-200 mm f/2.8 Di VC USD G2 oraz Tamron 10-24 mm f/3.5-4.5 Di II VC HLD. To trochę wcześniej niż oczekiwano, ale nowe zoomy są już do kupienia w sklepie B&H i Adoramie w systemie pre-order. Ich cena wynosi 1300 i 500 USD. Warto zobaczyć przykładowe zdjęcia (kliknij).

tamronsp70200f2-8divcusd_2
tamron10-24f3-5-4_3
Obiektywy będą sprzedawane jedynie w mocowaniu do Canona i Nikona. Konstrukcje zostały  uszczelnione przed niesprzyjającymi warunkami atmosferycznymi, zaletą jest także system stabilizacji VC. Tamron SP 70-200 mm f/2.8 Di VC USD G2 (model A025, zastępuje Tamrona SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD) składa się z 23 soczewek w 17 grupach, stabilizacja obrazu ma wydajność do 5 EV. Minimalna odległość fotografowania wynosi 95cm, powiększenie zaś 1:6.1. Można stosować filtry o średnicy 77 mm, obiektyw wyposażony został m.in. w powłoki fluorowe oraz eBAND.

tamron10-24f3-5-4_4
Natomiast Tamron 10-24 mm f/3.5-4.5 Di II VC HLD przeznaczony jest dla lustrzanek z matrycą  APS-C. Otrzymał nowy silnik HLD, warto zwrócić uwagę, że jego poprzednik (Tamron 10-24 mm f/3,5-4,5 Di II LD) został zaprezentowany w 2008 roku i zbudowany jest z 12 elementów umieszczonych w 9 grupach. Teraz mamy zupełnie nowa konstrukcję optyczną: 16 soczewek rozmieszczonych w 11 grupach (w tym jeden element LD, oraz jeden XLD).

tamron10-24f3-5-4_5
Należy też wymienić stabilizację o wydajności do 4 EV, oraz możliwość współpracy z urządzeniem TAP-in Console. Minimalny dystans nastawienia ostrości wyniesie 0.24 m. Można stosować filtry o średnicy 77 mm.

Poniżej przekroje:

tamronsp70200f2-8divcusd_3

tamron10-24f3-5-4_2

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s